To ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στις 5 στην Ομόνοια.
Μικροεντάσεις σημειώθηκαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν τα σιδερένια κάγκελα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ μοτοσικλετιστές πέταξαν κροτίδες προς τους αστυνομικούς.
Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 50 προληπτικές προσαγωγές και δύο συλλήψεις, μία για κατοχή φυσιγγίων και μία για μικροποσότητα ναρκωτικών.
Νωρίτερα, η Αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο έναν νεαρό στα Προπύλαια. Εκείνος τους ξέφυγε, αφήνοντας, όμως, πίσω του την ταυτότητά του και ένα σακίδιο το οποίο περιείχε μία βόμβα μολότοφ.
«Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην τρόικα και στους δανειστές» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Στις 6:30 ξεκίνησε η συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Στην Ομόνοια βρέθηκε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: «Η κυβέρνηση κουρεύει κυριολεκτικά και κοροϊδεύει το λαό, ασύστολα και ξεδιάντροπα. Ο λαός δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να την χρεοκοπήσει εντελώς. Να τους ανατρέψει. Μπορεί ο λαός να νικήσει αρκεί να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη και ακατάβλητη δύναμή του.»
Πηγή: news.in.gr
Article Source: http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Ellada/23/96113/oloklirothikan-ta-syllalitiria-gsee-adedy-kai-pame-sto-kentro-tis-athinas








